Publicerad den

Transporter till kenneln

Om du driver en kennel behöver du transportera hundar samt deras mat och kläder till olika destinationer. Att driva en kennel innebär att föda upp hundar med god hälsa som följer standarden för sin ras. Varje avkomma ska bli lite bättre än den föregående generationen. Men du behöver också utföra mycket annat arbete i din verksamhet, som att sköta ekonomin, transporter, teckna försäkringar och se efter dina hundar varje dag.

Med hjälp av begagnade bilar Värnamo är det lättare att hitta en eller flera bilar som passar att användas i din verksamhet. Du kanske behöver en bil där det får plats många hundar, eller en mindre bil för att göra ärenden till firman. Holmgrens bil erbjuder många modeller och märken där du kan välja mellan bilar som drivs på bensin, el och diesel.

Driv en kennel

För att driva en egen kennel behöver du ha en god ekonomisk buffert, då det är en dyr typ av verksamhet som innebär många utgifter. Att registrera namnet på din kennel hos SKK (Svenska Kennelklubben) kostar ända upp till 2 500 kronor. Men registreringen kan också ses som en kvalitetsstämpel, då uppfödare som är med i SKK måste följa deras stadgar, hälsoregler och hälsoprogram.

Som hunduppfödare behöver du åka runt på tävlingar och hundutställningar, vilket innebär att du behöver en bra bil. Att köpa ett begagnat fordon är ekonomiskt fördelaktigt. Du kan då lägga mer av verksamhetens pengar på avel och skötsel av hundarna. Det går åt många timmar varje dag att ta hand om och träna hundarna. En bil kan därför spara mycket tid och minska mängden arbete i driften av din kennel.