Publicerad den

Snällaste hundraserna

Hundar är individer precis som vi människor är. I och med det går det inte att med hundra procents säkerhet säga att en hund av en viss ras kommer att vara snällare än någon annan. Med det sagt finns det hundraser som är särskilt kända för att ha gott temperament. I det här inlägget ska vi lista dem. Hundraser som är bra val till exempel om du planerar att skaffa en familjehund. När du ändå är inne på ämnet så kan du också vara snäll och kolla på hundförsäkringar i förväg. Hundförsäkringar kan vara något av en djungel och det är ju lika bra att vara förberedd, eller hur?

1. Beagle

Beaglen avlades fram som jakthund, vilket tar sig uttryck i ett lekfullt och socialt temperament. När de användes som jakthundar förr i tiden gjorde de det som delar av flockar, vilket förmodligen bidrar till att de ofta är väldigt vänliga och tillgivna. Kom dock ihåg att beagle är en ras som kräver mycket motion och lek.

2. Labrador

Labradoren toppar regelbundet listor över de populäraste hundraserna, både i Sverige och internationellt. De är aktiva, vänliga och betraktas ofta som en av de bästa hundraserna för barnfamiljer. Precis som beagles är labradorer aktiva och kräver mycket motion.

3. Golden retriever

Golden retriever är precis som labradoren en väldigt populär hundras. De är kända för att vara glada och lätta att lära upp.

4. Collie

Hundrasen collie är förstås mest välkänd för Hollywood-hunden Lassie. De är lojala, sociala och kända som en av de absolut bästa hundraserna för barn. Collier är atletiska och älskar regelbunden träning och lek. De är dessutom intelligenta och därmed lätta att lära olika hundtrick.

5. Havanese

Alla hundraserna som varit med hittills på den här listan har varit sådana som trivs bäst med relativt mycket aktivitet. Havanese är något lugnare, men fortfarande väldigt glada, sociala och roliga att ha att göra med. De älskar uppmärksamhet och trivs också bra med att träffa andra hundar. Många rekommenderar dem som en hundras som är perfekt att ha om du är stadsbo.

6. Cavailier king charles spaniel

Många skulle nog skriva under på att en king charles spaniel är en av de sötaste hundraserna. De är lugna, sociala och vänliga mot både människor och andra djur. Faktum är att de avlades fram just i syfte att vara lojala och snälla kompanjoner. Även detta är en ras som inte nödvändigtvis kräver jättemycket aktivitet och passar därför bra om du bor i stan.